oktober 22, 2013
Spritzer met druiven
Druiven lijk ik precies nooit op te kunnen eten vooraleer ze een beetje ‘plattekes’ en bruin worden.
Bij deze dus een lekkere aperitief om dat restje druiven (+ witte wijn) toch op te gebruiken voor het zover is dat je er niets meer mee kan doen.
Spritzer met druiven
Ingrediënten
- 150 gram druiven (witte of rode) in 2 gesneden en ontpit
- 2 EL vlierbloesemsiroop optioneel kan honing of agavesiroop ook
- 150 ml witte wijn
- spuitwater
- 8 ijsblokjes
- 4 takjes munt
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve het spuitwater, samen in een blender en mix ze glad. Proef even of het mengsel zoet genoeg is naar jouw smaak.
- Doe nog wat extra ijsblokjes in grote wijnglazen en giet de spritzer erover.
- Giet er nog een beetje spuitwater bij.
- Garneer met wat in 2 gesneden druiven, een takje munt en een rietje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments